• Αναζήτηση

Προανακριτική Novartis – Χαρίτσης: Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ο Τασούλας

Νέο επεισόδιο στην υπόθεση Προανακριτικής της Novartis, εν αναμονή της απαντητικής επιστολής του Προέδρου της Βουλής στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης καλεί τον κ. Τασούλα «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

«Μετά και τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ, κ. Καστανίδη, είναι σαφές ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή δεν αποτελεί μονάχα πολιτική μεθόδευση της Ν.Δ. και της συνιστώσας του κ. Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σκανδαλώδη παρανομία», υποστηρίζει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καστανίδης: Δεν υπάρχει απόφαση του ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε απόφαση του κόμματος για εξαίρεση των Τζανακόπουλου και Πολάκη από την Προανακριτική. «Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου (η θέση μου). Είναι αντίθετη στη θέση που πήραν δυο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως εδικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη, αλλά τέτοιο θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ, δεν ήρθε ποτέ στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε ο κ. Καστανίδης.

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης σημείωσε ότι το ζήτημα που προέκυψε με την εξαίρεση των δύο βουλευτών θα μπορούσε να έχει επιλυθεί με συνεννόηση των κομμάτων όμως η διαχείριση που έγινε εξυπηρετεί πολιτικές εντυπώσεις.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/haritsis-na-arthei-ypsos-ton-peristaseon-o-tasoylas

Ροή Ειδήσεων