• Αναζήτηση

Φοιτητές κτηνιατρικής στο Σίδνεϊ φωτογραφίζονται γυμνοί αγκαλιά με ζωάκια για το ημερολόγιο του 2020

Φοιτητές της κτηνιατρικής πέταξαν τα ρούχα τους προκειμένου να συμμετέχουν σε γυμνή φωτογράφηση στη φύση παρέα με αγαπημένα τους ζωάκια.

Η αλήθεια είναι πως συνήθως ημερολόγια με γυμνούς άνδρες και γυναίκες βλέπουμε συνήθως από πυροσβέστες. Ωστόσο, οι φοιτητές κτηνιατρικής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ έχουν δημιουργήσει κάθε χρόνο τη δική τους παράδοση σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Αγόρια και κορίτσια, φοιτητές στο τρίτο και τέταρτο έτος της κτηνιατρικής πέταξαν τα ρούχα τους, πήραν ένα ζωάκι αγκαλιά και πόζαραν για τον φωτογραφικό φακό. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ημερολόγιο του 2020, με τις πικάντικες και φωτεινές φωτογραφίες τους στη φύση.

Οι κτηνίατροι στο ημερολόγια γδύθηκαν για καλό σκοπό
Όπως διαβάζουμε στην σελίδα της πρωτοβουλίας στο Facebook, οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο ημερολόγιο έχουν αποφασίσει να δώσουν τα χρήματα για έναν κοινωφελή σκοπό. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, το επάγγελμα του κτηνιάτρου είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα. Συγκεκριμένα λένε: «Το μελλοντικό μας επάγγελμα έχει ποσοστό αυτοκτονίας τέσσερις φορές υψηλότερο σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο. Αυτό είναι ένας πολύ τρομακτικός στατιστικός αριθμός που πρέπει να αλλάξει».

Κάπως έτσι, η Επιτροπή για το γυμνό ημερολόγιο του 2020 αποφάσισε να δωρήσει όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις του στο Ινστιτούτο Black Dog, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην κατανόηση, την πρόληψη και την ίαση της ψυχικής ασθένειας.

Όλοι οι φοιτητές που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν γυμνοί για το ημερολόγιο της κτηνιατρικής σχολής του Σίδνεϊ /nudecalendar
Οι 16 πόζες του ημερολογίου των Αυστραλών κτηνιάτρων

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει 16 φωτογραφίες φοιτητών της κτηνιατρικής μαζί με σκυλάκια, άλογα και γουρουνάκια. «Θα έλεγα πως οι περισσότεροι ήρθαν για τη φωτογράφηση όταν είδαν πως οι δηλώσεις συμμετοχής άρχισαν να αυξάνονται – πάντα νιώθει κανείς ασφάλεια με τους αριθμούς» λέει η διοργανωτής της φωτογράφησης, επίσης φοιτήτρια, Λούσι Φάτσερ.

«Όσο περνούσε η μέρα, ο κόσμος ένιωθε όλο και πιο άνετος και χαλαρός με τους γύρω του, το οποίο ήταν υπέροχο να το βλέπεις» λέει η Φάτσερ για την φωτογράφηση.

Βίντεο: Δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές γδύνονται για καλό σκοπό

Το ημερολόγιο αυτό κυκλοφορεί κάθε χρόνο τέτοια περίοδο και οι φοιτητές αποφασίζουν σε ποιον σκοπό θα πάνε τα χρήματα από τις πωλήσεις του. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα γυρίσματα παλίοτερης φωτογράφησης για το ημερολόγιο των κτηνιάτρων του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/foitites-ktiniatrikis-fotografizontai-gymnoi

Ροή Ειδήσεων