• Αναζήτηση

Ο Ερντογάν «τα πήρε» με το Le Point –Μήνυσε το περιοδικό επειδή τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή των Κούρδων»

Έξω φρενών έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Le Point, που τον χαρακτήρισε «εξολοθρευτή των Κούρδων» στο τελευταίο τέυχος του κι έσπευσε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού για προσβολή της «τιμής και της αξιοπρέπειάς του».

Το Le Point κατηγόρησε τον Ερντογάν για «εθνικές εκκαθαρίσεις» εναντίον των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τουρκία στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας αυτής – δημοσίευμα που προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, να καταφέρεται χθες μέσω Twitter κατά της Γαλλίας «που αποίκισε πολλές αφρικανικές χώρες (…), που κατέσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και έκανε εμπόριο σκλάβων».

Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Le Point που έκανε… «Τούρκο» τον Ταγίπ Ερντογάν
Τη σκυτάλη παρέλαβε σήμερα ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσεΐν Αϊντίν, ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του γαλλικού περιοδικού, Ετιέν Ζερνέλ και του επικεφαλής του τμήματος «Διεθνών Ειδήσεων, Ρομέν Γκιμπέρ, στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας για «εξύβριση του αρχηγού του Κράτους».
Le Point – Eρντογάν: Μια κόντρα με παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Le Point εξοργίζει τον Ερντογάν. Πέρυσι, το εβδομαδιαίο περιοδικό τον είχε χαρακτηρίσει «δικτάτορα», προκαλώντας χιονοστιβάδα διαμαρτυριών στην Άγκυρα.

Tο εξώφυλλο του Le Point που χαρακτήριζε τον Ερντογάν «δικτάτορα» τον Μάιο του 2018
Η Τουρκία κατηγορείται τακτικά από μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι πλήττει την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης. Μετά την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία το 2014, χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί διώξεις στην Τουρκία για «προσβολή του αρχηγού του Κράτους», θυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το 2016 ο Ερντογάν είχε καταθέσει μήνυση κατά ενός Γερμανού κωμικού για ένα σατιρικό ποίημα, που προκάλεσε διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου και πυροδότησε έντονες συζητήσεις για τα όρια της ελευθερίας του λόγου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-minyse-le-point-ton-haraktirise-exolothreyti-koyrdon

Ροή Ειδήσεων