• Αναζήτηση

Η Γεννηματά ανακοίνωσε συνέδριο ΠΑΣΟΚ αρχές Νοεμβρίου -«Οποιος θέλει να είναι υποψήφιος αρχηγός, ευπρόσδεκτος»

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Oπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί την επόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την Πολιτική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, η οποία μετατίθεται κατά δύο εβδομάδες, για τις 6-8 Δεκεμβρίου. Ως γνωστόν, το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις το ζήτημα διευθετείται.

Με τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά πετάει ουσιαστικά το γάντι σε όσους την αμφισβητούν.

Πρόκειται στην ουσία για υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και έληγε η θητεία των οργάνων του κόμματος -άρα και της Φώφης Γεννηματά, που εκτός από πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, λόγω των επικείμενων, τότε, εκλογών, η ΚΟΕΣ αποφάσισε να δώσει εξάμηνη παράταση στο συνέδριο. Στο ενδιάμεσο διάστημα, μια σειρά στελεχών και κυρίως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Παπανδρέου ζητούσαν μετ’ επιτάσεως επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που απέρριψε η Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο το αντάρτικο συνεχίστηκε, με τον Παύλο Γερουλάνο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο ίδιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να δρομολογήσει τις εξελίξεις. «Ο,τι δεν λύνεται, κόβεται», έλεγαν στελέχη του κόμματος στο iefimerida.gr και διευκρίνιζαν πως το συνέδριο θα είναι εκλογικό, θα εκλέξει όργανα, απορρίπτοντας έτσι τις φήμες ότι θα επρόκειτο για συνέδριο προγραμματικό, όπου de facto θα αναβαπτιζόταν η ηγεσία του Κινήματος. «Οποιος θέλει να θέσει υποψηφιότητα, ευπρόσδεκτος. Οποιος θέλει ας έρθει να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα για να τελειώνει η εσωστρέφεια», πρόσθεσε παράγοντας της Χαρ. Τρικούπη.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η γραμματεία ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και τους ευρωβουλευτές όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις κατευθύνσεις του συνεδρίου και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου θα συνέλθει σε πλήρη σύνθεση η ΚΟΕΣ.

Ενα ζήτημα που έχει τη σημασία του είναι η σύνθεση του συνεδρίου, δηλαδή οι σύνεδροι που θα πάρουν μέρος. Ο Παύλος Γερουλάνος έχει αφήσει αιχμές για τη διαδικασία, καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύνεδροι θα είναι οι ίδιοι που είχαν επιλεγεί τον Ιούνιο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/pasok-gennimata-anakoinose-synedrio-30-oktobrioy

Ροή Ειδήσεων