• Αναζήτηση

Καλοκαιρινός ο καιρός του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου -Στο βάθος όμως… χειμώνας [χάρτες]

Τα πρώτα έγκυρα στοιχεία για τον καιρό που θα επικρατήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι.

Οπως όλα δείχνουν η καλοκαιρία θα επιμείνει τις προσεχείς ημέρες της εβδομάδας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να εκτιμά ότι κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ολα δείχνουν ότι το τριήμερο θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες, μέχρι την 28η Οκτωβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου, στο δελτίο καιρού που μεταδίδει η ΕΡΤ3. Στη συνέχεια, ωστόσο, μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού και επικράτηση πιο φθινοπωρινών συνθηκών.

Καιρός: Με 28άρια και αυτή η εβδομάδα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου θα σχηματιστούν κάποιες νεφώσεις, οι οποίες μπορεί να δώσουν και τοπικές μπόρες.

Ο καιρός, όπως εξήγησε, δεν θα αλλάξει ούτε την Πέμπτη, ούτε και την Παρασκευή, καθώς η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Σε αυτό το διάστημα οι μέγιστες θερμοκρασίες, σε ορισμένες περιοχές, θα κυμανθούν από 25 έως και 28 βαθμούς.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τις πρωινές και νυκτερινές ώρες θα καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι ενδεικτικό ότι το ξημέρωμα της Δευτέρας ο υδράργυρος έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές των Ιωαννίνων.

Ο καιρός του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, έως και την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με εξαίρεση κάποιες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Δείτε τους χάρτες για την Κυριακή και τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου:

Ομοίως αίθριος θα είναι, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ, ο καιρός και τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου:

Ροή Ειδήσεων