• Αναζήτηση

Με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη συναντάται μεθαύριο Τετάρτη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο Μέγαρο Μαξίμου, μεθαύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Στη συνάντηση αυτή ο περιφερειάρχης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρεια, αναμένοντας στην συνέχεια να δοθούν από τον Κ. Μητσοτάκη οι σχετικές εντολές για να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ιδιαίτερη βαρύτητα και έκταση θα δοθεί σε θέματα υποδομών, όπως οι οδικοί άξονες Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη και Μεθώνη, Καλό Νερό – Τσακώνα, ο δρόμος της Μάνης, ο δρόμος Σπάρτη – Γύθειο, η παράκαμψη της Σκάλας, ο περιφερειακός της Τρίπολης, η σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη), τα έργα ανάπλασης σε Ισθμό και Λουτράκι και άλλα.

Συζήτηση θα υπάρξει επίσης για τις τουριστικές υποδομές, όπως τα υδατοδρόμια, ενώ θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν την στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε Τρίπολη, Αργος και Κόρινθο.

Επιπλέον, θα εξεταστούν τα αρδευτικά έργα και οι σχετικές υποδομές, μεταξύ των οποίων, το μεγάλο έργο στη λίμνη Τάκα (στην Αρκαδία), τα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου (στη Μεσσηνία) και του Ανάβαλου (στην Αργολίδα), τα φράγματα στον Φιλιατρινό και τον Μιναγιώτικο (στη Μεσσηνία), της Κελεφίνας (στη Λακωνία), του Ασωπού και του Δόξα (στην Κορινθία).

Τη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον πρωθυπουργό θα απασχολήσει, βεβαίως, και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε σχέση με την ΣΔΙΤ.

Ροή Ειδήσεων