• Αναζήτηση

Χρυσοχοΐδης σε βουλευτές της ΝΔ: Τέλος Νοεμβρίου μεταφέρονται 20.000 μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα

Ενημέρωση στους βουλευτές της ΝΔ που ανήκουν στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης , Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες που θα είναι οικογένειες.

powered by Rubicon Project
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι εν λόγω θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και σε άλλους ανοιχτούς χώρους οι οποίοι όμως θα διαθέτουν νερό και ρεύμα. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη κάποιες από τις ανοικτές εκτάσεις θα έχουν υποδομές βιομηχανικών περιοχών, ενώ στους άλλους χώρους θα τοποθετηθούν toll. Στα ξενοδοχεία θα μεταφερθούν 10.000 και οι άλλοι 10.000 στους ανοιχτούς χώρους.

Ακόμα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι από 1/1 2020 θα τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα εστία που διαχειρίζεται η Ύπατη αρμοστεία και με το οποίο θα νοικιαστούν 40.000 διαμερίσματα.

Όσοι παίρνουν άσυλο, θα φεύγουν από τα ξενοδοχεία ή τις ανοιχτές δομές και θα μεταφέρονται σε σπίτια και διαμερίσματα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε πως δεν υπήρξαν διαφωνίες βουλευτών και αυτό που ζήτησαν όλοι ήταν ενημέρωση

«Υπάρχει κατανόηση δυο ώρες μιλούσαμε με τους βουλευτές, τα πράγματα ήταν καλά. Εσείς ξέρετε κανέναν που να μην αρνείται; Αλλά όλοι πείθονται στο τέλος ότι αυτό είναι μια εθνική ανάγκη και θα έρθουν μόνο οικογένειες».

Οι βουλευτές ρωτούσαν κατά ριπάς (δέχθηκε 50 περίπου ερωτήσεις) και εστίασαν στην ίση κατανομή προσφύγων/μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα, «ηρέμησαν» όταν ο κ. Χρυσοχοίδης τους είπε ότι θα μεταφερθούν οικογένειες. Οι βουλευτές ζήτησαν επίσης από τοπν υπουργό να ενημερωθούν πριν από τα ΜΜΕ για το πόσοι θα μεταφερθούν σε κάθε περιφέρεια και πότε ώστε να μην αιφνιδιαστούν και έχουν επικοινωνία με τοπικές κοινωνίες για να τους προετοιμάσουν για την άφιξη των φιλοξενουμένων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/masaz-hrysohoidi-stoys-boyleytes-tis-nd-gia-prosfygiko

Ροή Ειδήσεων