• Αναζήτηση

Γιατί ήρθε στην Καλαμάτα ο Αρχηγός ΓΕΑ

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, επισκέφθηκε την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γιάνναρος και ο Διοικητής της 120ΠΕΑ, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Ντουλαπτσής.

Η Καλαμάτα για την Πολεμική Αεροπορία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα. Ο σχεδιασμός του Επιτελείου είναι να δημιουργηθεί ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο με το οποίο η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας θα πρωταγωνιστήσει διεθνώς και αυτό είναι ένα από τα θέματα που απασχόλησε τον Α/ΓΕΑ.

Η 364 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (364ΜΕΑ) την οποία άλλωστε επισκέφτηκε ο Α/ΓΕΑ έχει ως αποστολή την εφαρμογή και την υλοποίηση των προγραμμάτων πτητικής εκπαίδευσης Αρχικού και Βασικού σταδίου των Ικάρων και των εκπαιδευόμενων Ανθυποσμηναγών της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Italian Air Force – ITAF). Ενώ είναι και υπεύθυνη για την αρχική εκπαίδευση και το πρόγραμμα συντήρησης των Ιπταμένων της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A Texan II «Δαίδαλος», της 120ΠΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε ακόμα για τα τρέχοντα θέματα της Μονάδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης, ενώ συμμετείχε σε πτήση σχηματισμού με αεροσκάφος T-6A Texan II της 364 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος.

Ροή Ειδήσεων