• Αναζήτηση

Συρία: Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πήρε το κέντρο της πόλης Ρας αλ Αϊν -Διαψεύδουν οι Κούρδοι

Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν από σήμερα τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν.

Ομως αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην συριακή πόλη Ρας αλ Αϊν. Ο ίδιος διέψευσε, μιλώντας στο Reuters, ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, ο στρατός της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 415 Κούρδοι μαχητές «αδρανοποιήθηκαν» από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, ενώ έχουν κλιμακωθεί οι βομβαρδισμοί στα βορειοανατολικά της Συρίας. Την ίδια ώρα, οι εκτοπισμένοι έχουν ξεπεράσει τους 191.000.

Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, εξαιτίας της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας. Η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ροή Ειδήσεων