• Αναζήτηση

Πούτιν: Η Συρία πρέπει να ελευθερωθεί από την ξένη στρατιωτική παρουσία

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ελευθερωθεί από την ξένη στρατιωτική παρουσία.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ελευθερωθεί από την ξένη στρατιωτική παρουσία κι αυτό αφορά όλες τις χώρες, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην επικράτεια ενός οποιοδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτή, της Συρίας, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα κράτη» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του ( RT, Arabik Sky News, Al Arabiya) αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία είναι έτοιμες να αποχωρήσουν, μόλις η νέα νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενημερώσει την Μόσχα ότι δεν χρειάζεται πλέον την βοήθειά της.
Ο Πούτιν μίλησε για φόβο επανεμφάνισης Ισλαμικού Κράτους
Παράλληλα  Ρώσος πρόεδρος μιλώντας χθες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση στη βορειανατολική Συρία.

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Ακόμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε ανοιχτά «για αναγέννηση του ISIS» μετά την τουρκική εισβολή και είσοδο στην Ευρώπη μαχητών του.

Ροή Ειδήσεων