• Αναζήτηση

Θ. Βασιλόπουλος: “Διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχή μεταφορά στο λιμένα Καλαμάτας παράνομων μεταναστών”

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, και συναντήθηκε με το Δήμαρχο ο Κυριάκος Χρηστέας, Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η συνεχής μεταφορά παράνομων μεταναστών στο λιμένα Καλαμάτας από το Λιμενικό Σώμα, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές ο εντοπισμός των σκαφών που τους μεταφέρουν γίνεται σε μεγάλες αποστάσεις, μεσολαβούν δηλαδή άλλα κατάλληλα λιμάνια όπου είναι δυνατόν να αποβιβασθούν. Τούτο αποβαίνει εις βάρος του λιμένα Καλαμάτας, ο οποίος στερείται των κατάλληλων σχετικών υποδομών, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχει έλθει στην Καλαμάτα κρουαζιερόπλοιο.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο Δήμαρχος απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, κοινοποιούμενο στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, τους Βουλευτές Μεσσηνίας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
«Σε συνέχεια συνομιλίας μας με τον κ. Κυριάκο Χρηστέα, Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου και σχετικών καταγγελιών εκ μέρους του, διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχή μεταφορά στο λιμένα Καλαμάτας παράνομων μεταναστών, που το Λιμενικό Σώμα εντοπίζει στη θάλασσα. Η τακτική αυτή τείνει να καταστεί κανόνας, με αποτέλεσμα να απαιτείται ταξίδι έως και μιάμισης ημέρας (!!!) μετά τον εντοπισμό του σκάφους με τους παράνομους μετανάστες, ώστε αυτοί να αποβιβασθούν στο λιμένα Καλαμάτας. Αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει ενώ υφίσταται η δυνατότητα να αποβιβασθούν σε λιμάνια πόλεων πολύ πιο κοντινά στο σημείο εντοπισμού, που διαθέτουν νοσοκομείο και άλλες υποδομές για την παροχή φροντίδας στους παράνομους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι στο λιμένα Καλαμάτας οι χώροι φιλοξενίας (αποθήκες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου) είναι ακατάλληλοι και επισφαλείς για τους παράνομους μετανάστες και το προσωπικό του Λιμενικού, που τους φρουρεί. Οι λιμενικοί δεν μπορούν να ασκήσουν ορθά τα καθήκοντά τους, επειδή οι χώροι δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις φύλαξης και υγιεινής που προβλέπονται.
Ζητούμε να παύσει αυτή η μεροληπτική μεταχείριση εις βάρος του λιμένα Καλαμάτας, που καθιστά τη λειτουργία του δυσχερέστατη ιδίως όταν ταυτόχρονα εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοιο, όπως σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019».
Πηγή: https://www.kalamata.gr/

Ροή Ειδήσεων