• Αναζήτηση

Μετά το Zantac ανακαλούνται και άλλα φάρμακα για το στομάχι -Αναλυτικά η λίστα του ΕΟΦ

Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων προχώρησε ο ΕΟΦ.

Με σημερινή απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ανακαλούνται παρτίδες φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διάθεσης των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων με δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICA (UQUIFA), όπως αναφέρονται στον Πίνακα IΙ, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της διερεύνησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDMA σε παρτίδες φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας (ΚΑΚ, χονδρέμποροι, φαρμακεία) καλούνται να δεσμεύσουν προσωρινά τα αποθέματα των αναφερθέντων παρτίδων μέχρι να καθορισθούν με νεώτερη απόφαση οι επόμενες ενέργειες.

Αναλυτικά τα σκευάσματα που ανακαλούνται αναγράφονται στον ακόλουθο πίνακα.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp, LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML και όλες τις παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων ZANTACEF.TAB150MG/TAB, ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB και ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP, τα οποία περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/eof-anakaloyntai-ola-ta-farmaka-me-ranitidini

Ροή Ειδήσεων