• Αναζήτηση

Ο Μπόρις Τζόνσον με την πλάτη στον τοίχο για τις σχέσεις με σέξι Αμερικανίδα επιχειρηματία

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον λόγω της σχέσης του με μια Αμερικανίδα «φίλη» του, πρώην φωτομοντέλο και επιχειρηματία την εποχή που ήταν δήμαρχος του Λονδίνου.

Σαν να μην του έφτανε το χάος με το Brexit και τα απανωτά χαστούκια από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, ο Τζόνσον καλείται τώρα να εξηγήσει εντός δύο εβδομάδων τη φύση της σχέσης του με την Τζένιφερ Άρκιουρι, μετά την αποκάλυψη από τους Κυριακάτικους Τάιμς ότι την εποχή που ήταν δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας χορήγησε δεκάδες χιλιάδες λίρες δημοσίου χρήματος στις επιχειρήσεις της Αμερικανίδας που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας και της εξασφάλισε προνομιακή πρόσβαση σε τρεις εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό με επικεφαλής των ίδιο σε διάστημα ενός έτους, μολονότι η εταιρεία της δεν εκπλήρωνε κανένα από τα κριτήρια.

Η Εποπτική Επιτροπή της Αρχής της Ευρύτερης Περιοχής του Λονδίνου κάλεσε τον Τζόνσον να δώσει λεπτομέρειες κι ένα χρονοδιάγραμμα όλων των επαφών του με την Άρκιουρι στην οκταετία 2008-2016, που διετέλεσε δήμαρχος. Η πέτρα του σκανδάλου είπε στους Κυριακάτικους Τάιμς ότι τα ποσά που έλαβε η εταιρεία της και η συμμετοχή της στις εμπορικές αποστολές έγιναν υπό την ιδιότητά της ως «νόμιμης επιχειρηματία». Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον, ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει τις πιεστικές ερωτήσεις αρχικά για να υποστηρίξει στη συνέχεια στο BBC ότι όλα έγιναν προσηκόντως. Το θέμα επανήλθε, ωστόσο, κατά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, με βουλευτές να καλούν αξιωματούχο της κυβέρνησης να εξηγήσει πώς διατέθηκαν 100.000 λίρες φέτος στην εταιρεία Hacker House της Άρκιουρι, ενώ τα ποσά αυτά προορίζονταν για βρετανικές εταιρείες κι όχι του εξωτερικού…
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/mporis-tzonson-amerikanida-epiheirimatias-dimosia-tameia

Ροή Ειδήσεων