Επί δύο ολόκληρα 24ωρα σερνόταν ένας πεζοπόρος στην Αυστραλία με σπασμένο πόδι και καρπό, μετά την πτώση του από καταρράκτη ύψους έξι μέτρων, προκειμένου να φθάσει σε σημείο, όπου θα μπορούσε να διασωθεί, όπως και έγινε.

Ο 54χρονος Νιλ Πάρκερ έκανε πεζοπορία στο όρος Νέμπο, περίπου 34 χλμ δυτικά του Μπρίσμπεϊν στην ανατολική Αυστραλία όταν γλίστρησε, έσπασε τον καρπό του ενώ το κάτω μέρος του ποδιού του σχίστηκε στα δύο. Έμπειρος πεζοπόρος ο Πάρκερ το πρώτο πράγμα που σκέφθηκε ήταν να τηλεφωνήσει στους δικούς του και τις Αρχές, αλλά το κινητό του είχε καταστραφεί από την πτώση κι έτσι συνειδητοποίησε ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί ήταν να συρθεί μέχρι ενός ξέφωτου, όπου θα τον εντόπιζαν ευκολότερα. Χρησιμοποίησε τα μπαστούνια πεζοπορίας για να φτιάξει έναν υποτυπώδη νάρθηκα για το πόδι του και άρχισε να σέρνεται καλύπτοντας τελικά μια απόσταση περίπου τριάμισι χιλιομέτρων.

Ο έμπειρος πεζοπόρος αφηγήθηκε την Οδύσειά του σε αυστραλιανά ΜΜΕ
«Έκανα ένα, ενάμισι μέτρο τη φορά και μετά σταματούσα απ’ τους πόνους. Χρειάστηκα 40΄για να ανέβω εκεί πάνω και μου πήρε σχεδόν δυο μέρες για να γυρίσω πίσω», είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε στα αυστραλιανά δίκτυα.

Ο Πάρκερ είπε ότι κατάφερε να ολοκληρώσει την επώδυνη διαδρομή των τριάμιση χιλιομέτρων χάρη στα παυσίπονα και τις μπάρες πρωτεϊνης που είχε πάρει μαζί του για την οδοιπορία. Αλλά το πιο ισχυρό του κίνητρο ήταν η αγάπη για την οικογένειά του: «Ήθελα να ζήσω για χάρη των παιδιών μου», είπε ο 54χρονος.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/aystralia-pezoporos-sernotan-dyo-meres-spasmeno-podi-karpo