• Αναζήτηση

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» Θόδωρος Μπρεδήμας, δήλωσε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας», η οποία από το 2010 ασχολείται άγρυπνα με τα θέματα της Καλαμάτας και ιδιαίτερα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στη μελετώμενη κατάργηση του ιστορικού 9ου Συντάγματος, αισθάνεται ύψιστο καθήκον να απευθυνθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το θέμα αυτό και να εκθέσει τις απόψεις της συνοπτικά.

Ειδικότερα, η «Αλλαγή» τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά της κατάργησης του ιστορικού 9ου Συντάγματος, του οποίου η Εθνική προσφορά εις την άμυνα της Πατρίδας συνετέλεσε τα μέγιστα και με τις χιλιάδες των ηρώων του πότισε τα δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας. Είναι επίσης γνωστοί οι αγώνες μας για το θέμα αυτό και πρώτη φορά συζητήθηκε στο Σώμα, μετά από κατεπείγουσα πρότασή μας

Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας ζητά την διατήρηση του εμβληματικού Ιστορικού Συντάγματος, για στρατιωτικούς σκοπούς, ώστε να υψώνεται η Σημαία του και να τιμώνται οι πεσόντες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες, οι οποίοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, αλλά και η πόλις να επωφελείται παντοιοτρόπως.

Εν όψει όλων αυτών και επικειμένου του κινδύνου της οριστικής κατάργησής του, η παράταξή μας ζητά την παραμονή του 9ου Συντάγματος για στρατιωτικούς σκοπούς»

Ροή Ειδήσεων