Να εργαστεί δραστήρια και αποφασιστικά για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit υποσχέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον στην Άνγκελα Μέρκελ, ενώ οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο θέμα κατά τη συνάντησή τους στα Ηνωμένα Έθνη την ερχόμενη εβδομάδα.

Έπειτα από μια δύσκολη γι’ αυτόν επίσκεψη χθες, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, όπου αποδοκιμάσθηκε από διαδηλωτές και επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Μπόρις Τζόνσον είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να εξασφαλίσει μια συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν και τις διεθνείς εξελίξεις και συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεργασθούν με διεθνείς εταίρους για να δώσουν μια συλλογική απάντηση στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εργοστασίων. Ενώ τόνισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, την ανάγκη αποκλιμάκωσης των εντάσεων στον Περσικό και και πως έχουν μια κοινή προσέγγιση στο θέμα του Ιράν, το οποίο κατηγορήθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/merkel-kai-tzonson-anazitoyn-symfonia-gia-brexit