Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Ζάκυνθο, στο χωριό Αγαλάς, την Κυριακή, αλλά οι φλόγες έφτασαν στο χωριό Κερί και εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Ζάκυνθο δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Το αρχικό μέτωπο διασπάστηκε και ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνθηκε προς το χωριό Κερί.

Εκκενώθηκαν σπίτια λόγω της φωτιάς
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού Κερί, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που επί πέντε ώρες μαίνεται στην περιοχή του Αγαλά και του Κερίου αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα. Ηδη, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Παράλληλα, από την διοικητική της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο ζητήθηκε επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στη Ζάκυνθο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/megali-fotia-sti-zakyntho-se-dasiki-ektasi