• Αναζήτηση

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν τουριστικά καταλύματα

Φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα.

Η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα. Ομως, πλέον έχει περάσει προς την περιοχή Τραπεζάκι και καίει σε οικιστική ζώνη. Επιπλέον, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο από αέρος, καθώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν. Πλέον, μάχη με τις φλόγες δίνουν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Πιο αναλυτικά, τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα από ΟΤΑ και την Περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες.

Λεωφορεία επιστρατεύθηκαν για να απομακρύνουν τους τουρίστες για προληπτικούς λόγους
Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η εκκένωση των τουριστικών καταλυμάτων.

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα/ Φωτογραφία: kefaloniapress
Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress, κάποιοι δεν θέλησαν να φύγουν.

Εναέρια μέσα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κεφαλονιά/ Φωτογραφία: kefaloniapress
Βίντεο: Μεγάλη επιχείρηση για τη φωτιά στην Κεφαλονιά

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι. Η φωτιά εκεί εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Τέλος, οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-stin-kefalonia-mahi-me-floges-sto-loytraki

Ροή Ειδήσεων