• Αναζήτηση

Κύπρος: Η δραματική ζωή του 14χρονου που κρεμάστηκε -«’Η θα σκοτώσω τον πατέρα μου ή θα αυτοκτονήσω», έλεγε

Συγκλονίζει την Κύπρο και όχι μόνο η ιστορία του 14χρονου που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο μικρός Στυλιανός είχε υποχρεωθεί από τον πατέρα του να φυλάει τα πρόβατα της οικογένειας και φέτος δεν θα πήγαινε σχολείο. Δεν τον άφηνε ο πατέρας του. Ετσι, ένα πρωινό της περασμένης εβδομάδας, όταν ο πατέρας του τού ζήτησε να πάει στο Μαντρί, υπάκουσε, πήγε και έβαλε εκεί τέλος στη ζωή του.

Η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου αποκαλύπτει ότι ο 14χρονος Στυλιανός, για χρόνια υφίστατο ενδοοικογενειακή βία.
Απίστευτα περιστατικά βίας στο σπίτι του 14χρονου στην Κύπρο
Σε μια περίπτωση ο πατέρας του, για να τον τιμωρήσει, έσφαξε μπροστά στα μάτια του, το αγαπημένο του αρνί, το οποίο φρόντιζε με ιδιαίτερη στοργή ο Στυλιανός, έχοντας το ως παρέα τις ατέλειωτες ώρες που υποχρεωνόταν να βρίσκεται στη φάρμα.

Το σπίτι της οικογένειας χαρακτηρίζεται ως τρώγλη, με το ίδιο το παιδί να εξομολογείται στο παρελθόν σε άνθρωπο από το σχολείο του, ότι άκουγε τα ποντίκια να περπατούν. Οι κυπριακές αρχές είχαν συστήσει στην οικογένεια να μετακομίσει, με το κράτος να πληρώνει το ενοίκιο. Ο πατέρας της οικογένειας δεν δέχθηκε και μάλιστα απείλησε την κοινωνικό λειτουργό ότι αν ξανα-επισκεφθεί το σπίτι του θα την περίμενε με όπλο.

Ολες οι αρμόδιες κυπριακές αρχές είχαν στο μικροσκόπιό τους την οικογένεια του άτυχου Στυλιανού που όπως φαίνεται ζούσε μια ζωή πραγματικά δυστυχισμένη. Υπήρχαν καταγγελίες από τη μητέρα του παιδιού για ενδοοικογενειακή βία, ενώ η μητέρα του είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε ψυχιατρείο.

«Ή θα σκοτώσω τον πατέρα μου ή θα αυτοκτονήσω»
Ο 14χρονος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει σε πρόσωπο που βρισκόταν καθημερινώς και για πολλές ώρες μαζί του, ότι μια μέρα ή θα σκοτώσει τον πατέρα του ή θα αυτοκτονήσει.

Ο Στυλιανός, παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο και του είχε διατεθεί συνοδός, για να τον βοηθάει. Το παιδί μετά το σχολείο πήγαινε κατευθείαν στη φάρμα για δουλειά, μέχρι την επόμενη το πρωί. Έλεγε πως αισθανόταν ντροπή για την μητέρα του, επειδή συνήθιζε να ζητάει φαγητό και ρούχα από συγχωριανούς. Μάλιστα μια ημέρα που η μητέρα επισκέφθηκε το σχολείο, ο Στυλιανός απείλησε να την καρφώσει με μια σύριγγα που χρησιμοποιούσαν στη φάρμα για τα ζώα.

Αύριο το υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να διατάξει ανεξάρτητη έρευνα για να αναζητηθούν ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) σε κρατικές υπηρεσίες. Τα δύο μικρότερα αδέλφια του
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kypros-dramatiki-zoi-14hronoy-aytoktonise

Ροή Ειδήσεων