• Αναζήτηση

Μια βιωματική παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη, στις 7 Σεπτεμβρίου (video)

ANΩTΕRRΑ

Klaudia Delmer-τραγούδι

Βασιλική Tσαγκάρη-χορός

7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:00

Αρχαία Μεσσήνη

Η ΑΝΩTERRA είναι μία site specific, ιδιότυπη παράσταση-εμπειρία που εστιάζει στην συναισθηματική σχέση των ανθρώπων με τη γη…την γη που δεν φανερώνεται εδώ μόνο σαν αρχέτυπο της μητρότητας, της γέννησης, της ζωής αλλά και μέσα από μία σχεδόν ερωτική σχέση αμοιβαιότητας με τον άνθρωπο, σαν μια δύναμη που μας ωθεί προς την δημιουργία.

Η ιδέα της ΑΝΩTERRA γεννήθηκε από την συνεργασία δυο γυναικών, της τραγουδίστριας Klaudia Delmer και της χορεύτριας Βασιλικής Τσαγκάρη και βρήκε το ιδανικό μέρος να κάνει την πρεμιέρα της στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στο πρώτο μέρος το κοινό θα ακολουθήσει τις δυο ερμηνεύτριες σε έναν παραστατικό περίπατο-μία περιδιάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, πού είναι παράλληλα ένα πέρασμα μέσα από μία σπονδυλωτή σύνθεση από “σταθμούς με ερμηνείες”. Τα παραστατικά αυτά αποσπάσματα είναι βασισμένα σε τραγούδια, ποιήματα, ιστορίες και ρυθμούς της περιοχής της Μεσογείου, που αναφέρονται στη γη και τη φύση. Μέσα από αυτό το πρίσμα δημιουργούνται για κάθε θεατή συνθήκες για μια πιο βαθιά σχέση παρατήρησης, μία αντήχηση του εσωτερικού κόσμου στον κόσμο που μας περιβάλλει, ένα είδος συνομιλίας με το τοπίο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από την συναυλία της Klaudia Delmer. Εδώ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό για μία «στάση» οπού το βίωμα του παραστατικού περίπατου μπορεί να μεταμορφωθεί σε εμπειρία στοχασμού. Και καθώς το λόγιο στοιχείο αναδύεται μέσα από το γήινο, ολοκληρώνεται η ΑΝΩΤERRA.

Θα ακουστούν τραγούδια που προέρχονται από πολλαπλές πηγές μουσικής έκφρασης …την παραδοσιακή της Πελοποννήσου, Πόντου, Κάτω Ιταλίας κ.α., την κλασσική των Handel και του Mozart και την έντεχνη ελληνική.

Στην συναυλία θα λάβουν μέρος εκλεκτοί μουσικοί:

Αντώνης Κουφουδάκης-κλασική κιθάρα

Ταξιάρχης Γεωργούλης-ούτι

Τάσος Πούλιος-κανονάκι

Στον παραστατικό περίπατο θα παίξει κρουστά ο Solis Barki.

Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα και χορηγεία της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών με συνδιοργανωτή την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ο παραστατικός περίπατος ξεκινάει στις 19:00

Η συναυλία ξεκινάει στις 20:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

•Σημείωση για τους θεατές: Φροντίστε να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε μαζί σας νερό

Ροή Ειδήσεων