• Αναζήτηση

G7: Εφτασε στη Γαλλία ο Ντόναλντ Τραμπ -Διπλωμάτες αναμένουν τη στάση του στα σοβαρά ζητήματα

Εφτασε στη Γαλλία με σκοπό να για να συμμετάσχει στη σύνοδο G7, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε το μεσημέρι τοπική ώρα στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Στη συνέχεια ο Τραμπ θα επιβιβαστεί με ένα μικρότερο αεροσκάφος για να μεταβεί στην Μπιαρίτς.

Οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, της Ομάδας των 7 (G7), συναντώνται από απόψε στην πόλη Μπιαρίτς της Γαλλίας υπό το βλέμμα της διεθνούς κοινής γνώμης, που αναμένει από αυτούς συγκεκριμένες λύσεις στις κρίσεις που ταλανίζουν τον πλανήτη: τον εμπορικό πόλεμο, το Ιράν, τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.
Απρόβλεπτος Τραμπ
Χιλιάδες διπλωμάτες και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη Μπιαρίτς αναμένουν να δουν ποια θα είναι η στάση του απρόβλεπτου Αμερικανού προέδρου αναφορικά με άλλα ζητήματα που προκαλούν διαφωνίες.

Θα ενθαρρύνει τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, του οποίου εξαίρει τις αρετές, να προτιμήσει ένα «σκληρό Brexit» από μια έξοδο από την ΕΕ με συμφωνία; Η τετ-α-τετ συνάντηση των δύο ηγετών, γνωστών για την προκλητική τους στάση, θα είναι μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της συνόδου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο Τραμπ είναι «πολύ ενθουσιασμένος» με την προοπτική να συζητήσει με τον Τζόνσον το μέλλον της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συζητήσεις για θέματα όπως η φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας αναμένονται επίσης έντονες.

Σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ο Γάλλος πρόεδρος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις συνομιλίες που είχε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις προτάσεις του Παρισιού για την επίλυση της κρίσης.

Εκτός από τα θέματα αυτά της επικαιρότητας οι Γάλλοι οικοδεσπότες θα προσπαθήσουν να προωθήσουν και ζητήματα όπως η μάχη κατά των ανισοτήτων, η εκπαίδευση στην Αφρική και η προστασία των ωκεανών για τα οποία θα διοργανωθούν ξεχωριστές συζητήσεις.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/synodos-g7-eftase-sti-gallia-o-ntonalnt-tramp

Ροή Ειδήσεων