• Αναζήτηση

Ιαπωνία: Η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει μικρές πυρηνικές κεφαλές

H Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι είναι ήδη σε θέση να παράγει μικρές πυρηνικές κεφαλές, υποστηρίζει η Ιαπωνία σε επικαιροποιημένη εκτίμησή της για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η εκτίμηση αυτή για τις πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνεται σε προσεχή ετήσια έκθεση για την άμυνα, αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri. Στην αντίστοιχη περσινή έκθεση αναφερόταν πως ήταν πιθανό η Βόρεια Κορέα να είναι σε θέση να παράγει κεφαλές-μινιατούρες, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας. Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου περί τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Το κείμενο θα περιέχει ξανά, αμετάβλητη, την εκτίμηση κατά την οποία οι στρατιωτικές και εξοπλιστικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας αποτελούν «σοβαρή και άμεση απειλή», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Yomiuri.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε έξι πυραυλικές δοκιμές σε μια προσπάθεια να πιέσει την Ουάσιγκτον να κάνει παραχωρήσεις σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ. Νωρίτερα φέτος έκθεση της δεξαμενής σκέψης Rand Corporation, που έχει στενές σχέσεις με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι το καθεστώς του Κιμ μπορεί να διαθέτει έως και 100 πυρηνικές κεφαλές μέχρι το 2020.

Ροή Ειδήσεων