• Αναζήτηση

Αμετανόητος ο Αμβρόσιος: Παράσημο η ποινή μου για τους ομοφυλόφιλους (video)

Μία ημέρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε στην τηλεόραση και υπερασπίστηκε τη θέση που είχε εκφράσει για τους ομοφυλόφιλους.

Xθες, Κυριακή, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αμβρόσιος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του στη μητρόπολη Καλαβρύτων, λέγοντας μάλιστα πως ζητάει συγγνώμη αν πίκρανε κάποιους. Σήμερα το πρωί όμως, μιλώντας στον AΝΤ1, εξήγησε πως δεν το είπε για κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά «γενικά».

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη», είπε ο Αμβρόσιος. Ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «παράσημο» την ποινή που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, που κρίθηκαν ρατσιστικές.

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας και το κηρύττουμε. Όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό δυσαρεστούνται», είπε ο Αμβρόσιος. Και συνέχισε: «Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί».

Απαντώντας μάλιστα σε παρατήρηση πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, και οι αμαρτωλοί, ανέφερε: «Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε». Όσο για τον λόγο της παραίτησής του , ο Αμβρόσιος επανέλαβε πως αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω ηλικίας. «Οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η Εκκλησία, χρειάζονται δυνάμεις», είπε.

Επιμένει ο Αμβρόσιος
Δείτε το βίντεο με όσα είπε σήμερα ο Αμβρόσιος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1:

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ambrosios-parasimo-i-poini-gia-omofylofiloys

Ροή Ειδήσεων