• Αναζήτηση

Σοκ από την τραγωδία με την μπασκέτα στη Χίο -19χρονος Αθηναίος το θύμα, έκανε διακοπές στο νησί

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία, με θύμα ένα 19χρονο παιδί, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η δικογραφία που σχημάτισε το αστυνομικό τμήμα Χίου, για τον θάνατο του νεαρού στο γήπεδο μπάσκετ της Δασκαλόπετρας, είναι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 19χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας καταγόταν από την Αθήνα και έκανε τις διακοπές του στη Χίο. Ο νεαρός διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο της περιοχής, δίχως ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν ήταν με παρέα ή με συγγενείς του.

Για την υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα Χίου.

Σφραγίζεται το γηπεδάκι της Χίου για να ελεγχθεί από πραγματογνώμονες

Ο κ. Βουρνούς οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία και ύστερα από τις εξηγήσεις που έδωσε αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Χίου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Αυτή την ώρα το γηπεδάκι της Χίου σφραγίζεται προκειμένου να ελεγχθεί από πραγματογνώμονες και να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Στο ίδιο γήπεδο υπάρχει και δεύτερη μπασκέτα, η οποία αναμένεται να κατεδαφιστεί.

Από τις πρώτες εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα προκύπτει ότι η μπασκέτα στο γηπεδάκι της Χίου ήταν πρόχειρα τοποθετημένη. Οι πραγματογνώμονες αναμένεται να εστιάσουν την προσοχή τους στη βάση της μπασκέτας, η οποία ήταν στερεωμένη σε βάθος ελάχιστων εκατοστών μέσα στο έδαφος.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια τοπική Αρχή ήταν αρμόδια για τη δόμηση και επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου, το οποίο έγινε πριν από περίπου είκοσι χρόνια.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/tragodia-se-hio-o-19hronos-ekane-diakopes-sto-nisi

Ροή Ειδήσεων