• Αναζήτηση

Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα και του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής, πρόκειται για τους Γιώργο Μυλωνάκη και Βασίλη Μπαγιώκα αντίστοιχα.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο Βασίλης Μπαγιώκας είναι στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εξελέγη ο Κώστας Τασούλας Πρόεδρος της Βουλής κάνοντας ρεκόρ ψήφων με 283 ξεπερνώντας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το βιογραφικό του νέου γ.γ. της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη
Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών. Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος της Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς. Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές». Μιλάει Αγγλικά. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Ποιος είναι ο ειδικός γραμματέας της Βουλής, Βασίλης Μπαγιώκας
Ο Βασίλης Μπαγιώκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.Διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ΟικονομικόΠανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τη μελέτη και διερεύνηση της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων οργάνωσης και διοίκησης στον Δημόσιο τομέα με έμφαση στη Βουλή.

Κατέχει, από το 2009, τη θέση του Διευθυντή Επιστημονικής Εποπτείας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομάδων εργασίας και Επιτροπών για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, συνεργαζόμενος στενά με τις υπηρεσίες της Βουλής, ενώ έχει οριστεί συντονιστής της Kωδικοποίησης του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄).

Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κατά την περίοδο 2007-2009, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υπήρξε εκ τωνβασικών συντακτών της ευρείας Τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής.
Υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του ΥπουργούΑνάπτυξης και παράλληλα ως Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κατά την περίοδο 2004-2007. Μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τηςΕλληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ΑΕ καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ επί σειρά ετών. Έχει υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, όπως στην Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. ως Προϊστάμενος Ανάπτυξης Εργασιών καθώς και σε εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων ως Σύμβουλος/Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (MIS).
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/giorgos-mylonakis-neos-genikos-grammateas-boylis

Ροή Ειδήσεων