• Αναζήτηση

Live: Οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων

Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακολουθεί οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων.

Δείτε LIVE τις παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων:

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Υγείας
«Πρώτη προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος. Η πολιτική μας θα είναι ανθρωποκεντρική», είπε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας το υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό. «Υπάρχουν μικροί ήρωες στο σύστημα Υγείας. Αυτούς του ανθρώπους θα αναδείξουμε γυρίζοντας κάθε δομή της χώρας», συνέχισε.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Ναυτιλίας
«Δεν επιχειρώ απολογισμό. Θέλω απλά να καλωσορίσω το νέο υπουργό», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Φώτης Κουβέλης λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στο νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Παιδείας
Ο Κώστας Γαβρόγλου παραδίδει το υπουργείο Παιδείας στη νέα υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης αυτήν την ώρα.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Ο απερχόμενος υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης παρέδωσε το υπουργείο στο νέο υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Τουρισμού
Λίγο μετά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Ανάπτυξης άρχισε και αυτή της παραλαβής του υπουργείου Τουρισμού. Ο απερχόμενος υπουργός, Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρέδωσε το υπουργείο στο νέο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

«Ευχαριστώ φίλε Θανάση για τη δουλειά που έκανες στο υπουργείο και την ενημέρωση που μας έδωσες. Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα με σηκωμένα μανίκια», είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο των δηλώσεών του ο Χάρης Θεοχάρης.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ο Γιάννης Δραγασάκης αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό για το έργο του υπουργείο, εν συνεχεία το παρέδωσε στο νέο υπουργό που επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης. «Η ανάπτυξη δημιουργείται. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν απαξιώνω καθόλου το έργο των προκατόχων μου», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γεωργιάδης σε δηλώσεις που έκανε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα γνωρίσει τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά του υπουργείου. «Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω διακοπές τα επόμενα χρόνια. Θα είμαι εδώ κάθε μέρα. Δεν θέλουμε περίοδο χάριτος», κατέληξε ο νέος υπουργός.

Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Δραγασάκης /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS
Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών
Η δεύτερη παράδοση-παραλαβή ήταν αυτή του υπουργείου Εσωτερικών.Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το παραδίδει στον Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Σ’ αυτή τη νέα φάση για τη χώρα μας η δημόσια διοίκηση έχει κρίσιμο έργο να επιτελέσει», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν μαζί της. «Κύριε υπουργέ εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Από την μεριά του ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την άριστη διοργάνωση από μέρος της, της παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, ενώ τόνισε ότι ένα τμήμα του συγκεκριμένου υπουργείου θα ενταχθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα παρουσίασε και τους συνεργάτες στο κρίσιμο ρόλο που ανέλαβε, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά τα όσα υπογραμμίζουν εδώ και καιρό κυβερνητικά χείλη ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο δημόσιο.

Παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος , ο οποίος είχε αναλάβει μετά την αποπομπή του Νίκου Κοτζιά, παρέδωσε το υπουργείο στον Νίκο Δένδια, τον οποίο επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας», ανέδειξε ως πρωτεύον ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του.

 

Ροή Ειδήσεων