• Αναζήτηση

Π. Τατούλης: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στα συστήματα και το «παρακράτος», βάζοντας νέες προκλήσεις στο παρακμάζον πολιτικό σύστημα»

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, περί ακύρωσης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων του έργου ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε την κάτωθι δήλωση:

«Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της ανοίκειας συμμαχίας των ετερόκλιτων δυνάμεων που θυσιάζουν το δημόσιο συμφέρον στον βωμό των ιδιοτελών και ταπεινών τους σκοπών. Η Επιτροπή με απόφαση της, που εκδόθηκε χωρίς να διαθέτει την καθ’ ύλη αλλά και κατά τον χρόνο αρμοδιότητα, κάνοντας καταφανέστατα ανακριβείς αναφορές και επικαλούμενη ευτελέστατα τυπικούς λόγους, ακύρωσε για δεύτερη φορά τις αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την απαλλοτρίωση των εκτάσεων που είναι αναγκαίες για την κατασκευή του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Επιχειρούνται μάταια να αποκρυβούν τα συντονισμένα συμφέροντα που είτε επιδιώκουν να ανατρέψουν τον σχεδιασμό της περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη είτε επιχειρούν να κλείσουν δικές τους συμφωνίες, «θυσιάζοντας» τις θυσίες των πολιτών.

Όσα συστήματα (πολιτικά, οικονομικά, αυτοδιοικητικά και παρακρατικά) επιχειρούν να εμποδίσουν την εφαρμογή της νομιμότητας και επιμένουν να υπηρετούν την μαφία των σκουπιδιών και να εξυπηρετούν το «μαύρο χρήμα», θα μας βρουν σθεναρά απέναντι. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον της Πελοποννήσου και των πολιτών. Αυτά τα συστήματα θα τα κερδίσουμε.

Αυτό το έργο, που φέρει τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη, έχει πολεμηθεί διαδοχικά από όλα τα κόμματα και τις κυβερνήσεις, φανερώνοντας την βαθιά παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Οι πολιτικοί εντολείς που καθοδηγούν τις ανοίκειες συμμαχίες, με την χαρακτηριστική έπαρση του τζακιού τους και της επιγενομένης εξουσίας τους, είναι σε όλους μας γνωστοί από παλιά. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι μέθοδοι τους. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και οι πολίτες γνωρίζουν πια ότι οι δήθεν Μεσσίες δεν ήλθαν ποτέ. Εμείς πιστεύουμε μόνο στην δύναμη των πολιτών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το συμφέρον της Πελοποννήσου και της Ελλάδας».

Ροή Ειδήσεων