• Αναζήτηση

Μέχρι στιγμής 36 χορωδίες στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Εμβέλεια σε πολλές ηπείρους του πλανήτη διαθέτει ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 χορωδίες από 14 έθνη, εκ των οποίων 16 ελληνικές και οι 20 άλλων χωρών. Ο Διαγωνισμός και Φεστιβάλ, τον οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την Κυριακή 13 του μήνα και, μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος σ’ αυτόν 8 χορωδίες από την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, οι χορωδίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται από τις εξής χώρες: Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λιθουανία, Νορβηγία, Κίνα, Ινδονησία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία.
Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, όπως και οι δύο προηγούμενοι, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής μας, καθώς και στην προβολή των επιτευγμάτων άλλων χωρών στον τομέα της χορωδιακής μουσικής, όπως και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιών. Θα προβάλει δε την Καλαμάτα, την περιοχή της και τα προϊόντα που εδώ παράγονται, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ επίσης θα τονώσει την οικονομική ζωή της περιοχής μας λόγω παραμονής σ’ αυτήν μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.
Πηγή: https://www.kalamata.gr/

Ροή Ειδήσεων