• Αναζήτηση

«Μιστέρο Μπούφο» από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας το καλοκαίρι

Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου την αριστουργηματική κωμωδία «Μιστέρο Μπούφο», του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ντάριο Φο.

Ο συγγραφέας, στο έργο αυτό, που του χάρισε και το βραβείο Νόμπελ, μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων. Το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικό και συνάμα κωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.
Το έργο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θεατρική παράδοση με το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και την αναδρομή στις ρίζες του θεάτρου. Ο τίτλος στα ιταλικά σημαίνει «Κωμικό Μυστήριο» και λέγοντας μυστήριο εννοούμε το ιερό δρώμενο, το θρησκευτικό ιερό δράμα του καθολικού κυρίως μεσαίωνα.
Ο Φο συνέλεξε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος των ιερών λειτουργικών δραμάτων και τις ξανάγραψε, μετουσιώνοντας τις μπουφόνικες αυτές στιγμές σε αριστουργήματα προφορικού λόγου και σατιρικής ποίησης.
Δύο ηθοποιοί με αναγνωρισιμότητα, ιδιαίτερη εμπειρία στην κωμωδία και γνώση του είδους, θα σκηνοθετήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση, ο Κώστας Φλοκατούλας και ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Ο Κωνσταντίνος Πασσάς, ηθοποιός με εξαιρετική ικανότητα στο αυτοσχεδιαζόμενο θέατρο, θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο της παράστασης.
Πρεμιέρα στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας στις 13 Ιουλίου, παράσταση στις 14 Ιουλίου και στη συνέχεια περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ροή Ειδήσεων