• Αναζήτηση

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, στο ναυάγιο με πρόσφυγες στη Λέσβο -Σκηνές τραγωδίας στο λιμάνι (video)

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, σήμερα στις 7 το πρωί, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα η βάρκα τους που ερχότανε παραφορτωμένη με πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία ναυάγησε ανοιχτά της Θερμής με τους περισσότερους από τους πρόσφυγες να μην γνωρίζουν μπάνιο.

Οι πρόσφυγες ξεκίνησαν από την Τουρκία νύχτα
Οπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες είχε ξεκινήσει από τις απέναντι τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, περίπου στις 02.00 τη νύχτα, όταν ανατράπηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και επικράτησε πανικός.

Αμέσως στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, έσπευσε το σύνολο της δύναμης των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex καθώς και αεροσκάφος τύπου Super Puma που μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή για εντοπισμό τυχόν άλλων ναυαγών.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 58 άτομα. Στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούσαν συνθήκες καλοκαιρίας, αλλά οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν ήξεραν μπάνιο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας
Στο μεταξύ σκηνές αρχαίας τραγωδίας καταγράφονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης από από την πρώτη στιγμή το σκάφος του λιμενικού έβγαζε τις σορούς αλλά και τους διασωθέντες.
Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες είναι σε κατάσταση σοκ και άλλοι καλούνται να αναγνωρίσουν κάποιον δικό τους ανάμεσα στα πτώματα.

Ροή Ειδήσεων