• Αναζήτηση

Επέζησε επίθεσης καφέ αρκούδας στα Καρπάθια όρη -Της έριξε μπουνιά στο μάτι

Γερμανός φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από δάγκωμα θηλυκής αρκούδας κατά την διάρκεια πεζοπορίας στα βουνά της Ρουμανίας. Ο διδακτορικός φοιτητής σώθηκε από θαύμα, όταν άκουσε τη συμβουλή της συντρόφου του και γρονθοκόπησε την αρκούδα στο μάτι.

Ο 26χρονος Γερμανός Αντι Μπάουερ ήρθε αντιμέτωπος με την αρκούδα και τα δύο της μικρά στα Καρπάθια όρη όπου βρισκόταν σε πενθήμερη πεζοπορία με την σύντροφό του, Λάρα Μπουθ. Γρήγορα κλήθηκε να παλέψει για τη ζωή του, καθώς το τεράστιο θηλαστικό του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πόδι.

Παρά το γεγονός πως τα Καρπάθια όρη είναι, πέρα από το σπίτι του κόμη Δράκουλα και σπίτι για χιλιάδες καφέ αρκούδες, ο Βερολινέζος ομολογεί πως δεν παρατήρησε το ογκώδες αρπακτικό παρά μόνο όταν εκείνο βρισκόταν δυο βήματα μπροστά του. «Είχα την πλάτη μου γυρισμένη (στην αρκούδα), έτσι που όταν την είδα να μου επιτίθεται να μην έχω χρόνο να σκεφτώ τι να κάνω» δήλωσε σε βρετανικό μέσο. «Με δάγκωσε στο πόδι και με τράβηξε δυνατά, ρίχνοντάς με στο έδαφος. Ούρλιαζα για βοήθεια, αλλά δεν υπήρχε κανείς που να μπορούσε να με βοηθήσει» πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ροή Ειδήσεων