• Αναζήτηση

Βρετανία: Πώς και μεταξύ ποιων θα επιλέξουν οι Συντηρητικοί τον διάδοχο της Μέι

Στα τέλη Ιουλίου καλείται το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα να ορίσει τον διάδοχο της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία σε μια κούρσα για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του, που θα θα επιδιώξει, οπως αναμένεται ένα πιο «καθαρό» διαζύγιο από την ΕΕ.

Η Τερέζα Μέι παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος την περασμένη Παρασκευή, έχοντας αποτύχει να υλοποιήσει το Brexit εγκαίρως και μην έχοντας βρει κάποιον τρόπο για να καταφέρει το κοινοβούλιο να εγκρίνει το σχέδιό της για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Η ανακοίνωση της παραίτησης της Μέι δεν συνεπάγεται βουλευτικές εκλογές. Όποιος από τους δέκα υποψηφίους διαδόχους της αναδειχθεί στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος θα γίνει και πρωθυπουργός. Η διαδικασία αυτή, την οποία επιβλέπει η εσωτερική ομάδα οργανωτικού του κόμματος γνωστή ως Επιτροπή 1922, αναμένεται να διεξαχθεί ως εξής:

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Μέι

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Μέι πρέπει να υποστηρίζονται από άλλους οκτώ βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος. Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος απ’ ό,τι σε προηγούμενες κούρσες για την ηγεσία επειδή η Επιτροπή 1922 έκανε αλλαγές στον κανονισμό με στόχο τον παραμερισμό ασθενέστερων υποψηφίων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων