• Αναζήτηση

Πώς απέδρασαν Βορειοκορεάτισσες σκλάβες του σεξ από την κόλαση της διαδικτυακής πορνείας στην Κίνα

Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησαν επί πέντε ολόκληρα χρόνια νεαρές Βορειοκορεάτισσες που το έσκασαν από τη χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη για να καταλήξουν σκλάβες του σεξ στα χέρια ενός κυκλώματος τράφικινγκ στην Κίνα. Σώθηκαν χάρη στην επέμβαση ενός πάστορα με το παρατσούκλι «Ο Ασιάτης Σίντλερ», που οργάνωσε τη δραματική επιχείρησή απόδρασής τους.

Μια από αυτές τις σκλάβες του σεξ, η Λι -πρόκειται για ψευδώνυμο προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητά της- είπε ότι για μια ολόκληρη πενταετία παρέμενε φυλακισμένη μαζί με άλλα κορίτσια σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στο Γιαντζί της βορειοανατολικής Κίνας, καθώς ο άνθρωπος στον οποίο αποτάνθηκε για να τη βοηθήσει να το σκάσει από τη Βόρεια Κορέα, αποδείχθηκε διακινητής που την πούλησε σ’ ένα κύκλωμα διαδικτυακής πορνείας. Η περίπτωσή της δεν είναι η μοναδική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Όπως ανέφερε πρόσφατη έκθεση της ανθρωπιστικής οργάνωσης Korea Future Initiative (ΚFI), το 60% των γυναικών από τη Βόρεια Κορέα που φθάνουν στην Κίνα τυγχάνουν εκμετάλλευσης από ντόπιους που τις βιάζουν, τις ωθούν στην πορνεία, τις μετατρέπουν σε διαδικτυακές σκλάβες του σεξ ή τις πωλούν ως νύφες σε καταναγκαστικούς γάμους. Επίσημες στατιστικές για τους Βορειοκορεάτες και τις Βορειοκορεάτισες που εγκατέλειψαν μέχρι στιγμής κρυφά τη χώρα των 25 εκατ. κατοίκων δεν υπάρχουν. Η Νότια Κορέα λέει ότι από το 1998 έχουν καταφύγει εκεί πάνω από 32.000 άτομα.

Η οδύσσεια της Λι
Η Λι μίλησε στο CNN για την απόφασή της να φύγει από τη χώρα της και την τρομερή οδύσσεια που την περίμενε. Στο σπίτι της είχαν μεν αρκετή τροφή, ρύζι κι αλεύρι αποθηκευμένο στο γκαράζ, αλλά οι γονείς της ήταν πολύ καταπιεστικοί. «Έπρεπε να βρίσκομαι στο σπίτι πριν το ηλιοβασίλεμα. Να φανταστείτε ούτε Ιατρική δεν με άφηναν να σπουδάσω», λέει. Μετά από έναν άγριο καυγά η κοπέλα αποφάσισε να φύγει στην Κίνα και βρήκε κάποιον που της έταξε δουλειά σε εστιατόριο. Μόνον που της έλεγε ψέμματα…

Κοπέλες που το έσκασαν από τη Βόρεια Κορέα κατέληξαν σκλάβες του σεξ στην Κίνα / Φωτογραφία: CNN
Η Λι πέρασε τον ποταμό Τούμεν μαζί με μια ομάδα οκτώ κοριτσιών, αλλά αντί για δουλειά σε εστιατόριο ο διακινητής την πούλησε έναντι 30.000 γιουάν (κάπου 4.500 ευρώ) ως σκλάβα του σεξ στον ιδιοκτήτη ενός chatroom διαδικτυακής πορνείας. «Όταν συνειδητοποίησα περί τίνος πρόκειται ένιωσα τόσο ταπεινωμένη», λέει. «Άρχισα να κλαίω, παρακαλούσα να με αφήσουν να φύγω, αλλά το αφεντικό μού είπε ότι είχε πληρώσει πολλά χρήματα για μένα και τώρα του χρωστούσα».

Εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης είπε στο CNN ότι το Πεκίνο «δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο σεβασμό των δικαιωμάτων των αλλοδαπών πολιτών και πολεμά τα κυκλώματα σωματεμπορίας», αλλά σύμφωνα με τον διευθυντή του KFI οι κινεζικές αρχές «δεν κάνουν αρκετά για να προστατέψουν τις Βορεικορεάτισσες γυναίκες και κορίτσια».

«Ούτε να αυτοκτονήσω μπορούσα…»
Η Λι βρήκε άλλες δύο κοπέλες από τη Βόρεια Κορέα, μια 27χρονη και μια 19χρονη, στην «επιχείρηση» όταν έφτασε εκεί. «Κάποιοι από τους άνδρες ήθελαν απλώς να μιλήσουν μαζί μου, αλλά οι περισσότεροι ήθελαν άλλα πράγματα. Μου ζητούσαν να παίρνω προκλητικές πόζες, να γδύνομαι και να αγγίζομαι. Ήμουν αναγκασμένη να κάνω ό,τι μου ζητούσαν. Ένιωσα σαν να πεθαίνω χίλιες φορές, αλλά ούτε να αυτοκτονήσω μπορούσα γιατί το αφεντικό μας παρακολουθούσε συνέχεια», λέει η πρώην σκλάβα του σεξ. Το «αφεντικό» τους επέτρεπε στις κοπέλες να βγαίνουν έξω μια φορά το εξάμηνο, αλλά «και σ’ αυτές τις εξόδους ήταν πάντα δίπλα μας, για να μη μιλήσουμε σε κανένα».

Η δραματική διάσωση με τη βοήθεια του «Ασιάτη Σίντλερ»
Η αρχή του τέλους του δράματος για τη Λι σήμανε όταν ένας «πελάτης» που γνώρισε στο chatroom αποδείχθηκε ότι ήταν ένας πάστορας ονόματι Τσουν Κι Γουόν.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων