• Αναζήτηση

Αποχωρεί η Τερέζα Μέι -Μια διαδρομή σημαδεμένη από το Brexit

Μία Τερέζα Μέι τσακισμένη αποχωρεί σήμερα (07/06) από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, εκείνη που υπολόγιζε ότι θα γραφτεί στην Ιστορία ως η ηγέτης που κατόρθωσε να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ.

Ομως, στις 24 Μαΐου, μπροστά στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, με δάκρυα στα μάτια, εγκατέλειψε την παρτίδα, αφού πέρασε μήνες επί ξυρού ακμής, ανάμεσα στην αποσύνθεση της κυβέρνησής της και τις φωνές που ζητούσαν την παραίτησή της.

Εάν η 62χρονη Τερέζα Μέι επισήμως παραμένει πρωθυπουργός εν αναμονή της εκλογής του διαδόχου της από τους Τόρις, δεν θα έχει πλέον τον έλεγχο επί των μεγάλων θεμάτων και ιδίως του Brexit, που κατέφαγε την θητεία της.

Ηταν σίγουρη για το Brexit
Ομως, όταν έφθασε στην εξουσία τον Ιούλιο 2016, αμέσως μετά το δημοψήφισμα που αποφάσισε την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, είχε τον αέρα της σιγουριάς που είχαν ανάγκη οι Βρετανοί. Ποιος θα ήταν καλύτερος από αυτήν την κόρη πάστορα, χωρίς χάρισμα, αλλά με την φήμη της εργατικής και της επιμελούς πολιτικού που θα είχε την ικανότητα να οδηγήσει την πληγωμένη και διχασμένη από την προεκλογική εκστρατεία χώρα της μέσα από τα πιο δύσκολα μονοπάτια στην Ιστορία της.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων