• Αναζήτηση

Κάτω από το 3% έπεσε το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη -Χάνει την έδρα στην Ευρωβουλή

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από την Κυριακή όσον αφορά την είσοδο ή μη του κόμματος ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο 93,76% της ενσωμάτωσης των ψήφων (ώρα 12:56 μ.μ.) το ΜέΡΑ25 βρίσκεται οριακά κάτω από το 3%, που είναι και το όριο της εισόδου ενός κόμματος στην Ευρωβουλή. Πάντως, μέχρι και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό που συγκέντρωνε ήταν 3,01%.

Τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές, ώρα 12:56 μ.μ. Εκτός Ευρωβουλής το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη, στο 21% τα «Λοιπά» κόμματα!
Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το ΜέΡΑ25 χάνει την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς όσο περνάει η ώρα ενσωματώνονται οι ψήφοι από την περιφέρεια, όπου η δυναμική του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μειωμένη σε σχέση με τα αστικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Singular Logic είχε αναφέρει από το βράδυ της Κυριακής ότι θα παιχθεί ένα θρίλερ με το ποσοστό του ΜέΡΑ25, εκτιμώντας όμως ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η μη είσοδος του κόμματος Βαρουφάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν, τελικά, το ΜέΡΑ25 χάσει την έδρα που κερδίζει μέχρι τώρα, τότε αυτή θα πάει στη ΝΔ, που έτσι θα εκλέξει 8 ευρωβουλευτές, έναντι 6 του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Γιώργος Αμυράς.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/sto-3-epese-mera25-toy-baroyfaki

Ροή Ειδήσεων