• Αναζήτηση

Ευρωεκλογές 2019: Οι Ελληνίδες που μπαίνουν στην Ευρωβουλή

Με πέντε, ίσως και έξι γυναίκες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη νέα Ευρωβουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τους σταυρούς προτίμησης των ψηφοφόρων.

Η ΝΔ εκλέγει τρεις Ελληνίδες στην Ευρωβουλή, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ από μία ενώ ερωτηματικό παραμένει ως αυτή την ώρα αν θα εκλεγεί η Σοφία Σακοράφα με τον συνδυασμό ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ελίζα Βόζεμπεργκ
Τη δεύτερη θητεία της στην ευρωβουλή εξασφαλίζει η Ελίζα Βόζεμπεργκ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής όπου ήρθε τρίτη σε σταυρούς πίσω από τους Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μαρία Σπυράκη
Η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη έχει ήδη μια θητεία στις Βρυξέλλες στην οποία μάλιστα βραβεύτηκε για την δραστηριότητά της ως ευρωβουλευτής. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ την επιβράβευσαν δίνοντάς της αρκετούς σταυρούς ώστε να συνεχίσει ως ευρωβουλευτής για άλλα πέντε χρόνια.

Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Η εκλογή της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στις ευρωεκλογές αποτελεί και το αποφασιστικό βήμα της πολιτικού από την εσωτερική πολιτική σκηνή, όπου εκλέγεται από το 2012 στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ελενα Κουντουρά
Αφού μεταπήδησε από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης Τσίπρα μετά την αποχώρηση Καμμένου, η Ελενα Κουντουρά κατάφερε να εκλεχθεί με το ψηφοδέλτιο του κόμματος της Αριστεράς στη νέα ευρωβουλή. Είναι η μόνη γυναίκα από τους εκλεγμένους του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Εύα Καϊλή
Και η Εύα Καϊλή είναι πλέον έμπειρη στην ευρωβουλή, αφού επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ αυτή τη φορά (στις προηγούμενες ευρωεκλογές ο συνδυασμός έφερε το όνομα ΕΛΙΑ).

Τέλος, να σημειώσουμε πως ενδεχομένως η έκτη γυναίκα ευρωβουλευτής από την Ελλάδα να είναι η Σοφία Σακοράφα που βρίσκεται πρώτη σε σταυρούς στο ΜεΡΑ25 του Γιανη Βαρουφάκη. Το κόμμα φαίνεται οριακά πάνω από το 3% και στο 91,92% της ενσωμάτωσης εκλέγει ευρωβουλευτή. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις θέλουν το τελικό αποτέλεσμα να μην δίνει την επανεκλογή στο ευρωκοινοβούλιο για την Σοφία Σακοράφα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/eyroekloges-2019-oi-ellinides-stin-eyroboyli

Ροή Ειδήσεων