• Αναζήτηση

Εκλογές 2019: Στις κάλπες με ανοιχτά διόδια -Ποιες είναι οι ακριβείς ώρες ελεύθερης διέλευσης

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται την προσεχή Κυριακή -ημέρα διενέργειας των εκλογών- η διέλευση από τα διόδια των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το μέτρο αφορά όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και την Αττική Οδό.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή), μέχρι και τα μεσάνυχτα (24:00) της Κυριακής, 26ης Μαΐου.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός
Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκδώσει ειδική οδηγία για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για τους σκοπούς των εκλογών.

Σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία, η διέλευση από τα διόδια -για τους δικαστικούς αντιπροσώπους- θα είναι ελεύθερη τόσο από το πρωί της Παρασκευής (24 Μαΐου), έως και τα μεσάνυχτα (ώρα 24:00) της προσεχούς Δευτέρας, επομένης των εκλογών, 27 Μαΐου.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να επιδεικνύουν το έγγραφο τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/2019-stis-kalpes-me-eleytheri-dieleysi-apo-ta-diodia

Ροή Ειδήσεων