• Αναζήτηση

Ευρωεκλογές 2019: Δύο έλληνες υποψήφιοι με κόμματα της Γερμανίας

Έλληνες υποψήφιοι στη Γερμανία για τις ευρωεκλογές, με διαφορετικές ιδεολογίες και διεκδικήσεις, αλλά κοινές ρίζες και ευαισθησίες.

Ο Απόστολος Κελεμίδης και ο Φώτης Ματεντζόγλου είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο πρώτος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και ο δεύτερος με την Αριστερά (Die Linke). Οι δύο υποψήφιοι μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το όραμα αλλά και τις ανησυχίες τους για το μέλλον της Ευρώπης και καταθέτουν τη δική τους εκτίμηση για την ελληνική κρίση.

Απόστολος Κελεμίδης υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το CDU
Ο Απόστολος Κελεμίδης βρίσκεται στην 6η θέση του ευρωψηφοδελτίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ο 52χρονος επιχειρηματίας, με καταγωγή από τον Έβρο, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα κατά την διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης υποχρεώθηκε να εφαρμόσει προγράμματα λιτότητας προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, χωρίς ωστόσο να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω π.χ. της γεωγραφικής θέσης της. Ο κ. Κελεμίδης αναδεικνύει ακόμη την ανάγκη να εφαρμοστούν στην Ελλάδα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα και δεν παραλείπει να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στο αδελφό κόμμα του CDU, την Νέα Δημοκρατία.

powered by Rubicon Project
Οι μεγάλες προκλήσεις των ευρωεκλογών
Τη μετανάστευση, το άσυλο και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τις πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού των ΗΠΑ και της Κίνας, το δημογραφικό, τον διχασμό της Ευρώπης μέσω των εκλογικών κερδών των δεξιών εθνικιστικών κομμάτων και την πολιτική για την Ενέργεια και το Κλίμα, θέτει ο κ. Κελεμίδης ως τις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη το προσεχές διάστημα. «Βιώσιμες απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις μπορούμε να βρούμε μόνο από κοινού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τώρα πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις όλων των κρατών-μελών της ΕΕ», δηλώνει, για να προσθέσει ότι «πρέπει με θάρρος και αποφασιστικότητα να ενισχύσουμε την δημοκρατία στην Ευρώπη, μέσω της ενίσχυσης των δυνατοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ικανότητας της Ε.Ε. να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, με δημοκρατική νομιμοποίηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων