• Αναζήτηση

Συναγερμός στο Πακιστάν -400 άτομα θετικά στον HIV, μέσα σε λίγες εβδομάδες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πακιστάν, καθώς μέσα σε λίγες εβδομάδες, εκατοντάδες άτομα έχει βρεθεί θετικοί στον ιό του HIV.

Η εν λόγω είδηση έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι ένας γιατρός χρησιμοποίησε μία μολυσμένη σύριγγα σε πολλούς ασθενείς. Ετσι, γονείς περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του τεστ για το AIDS που έχουν κάνει τα παιδιά τους.
Πάνω από 400 τα κρούσματα στο Πακιστάν

Η αστυνομία έχει σταλεί στην περιοχή για να διαφυλάξει την τάξη καθώς δεκάδες οικογένειες περιμένουν έξω από ένα πρόχειρό κέντρο εξέτασης που δημιουργήθηκε στο Ουασάγιο, κοντά στην πόλη Λαρκάνα στην επαρχία Σιντ του νότιου Πακιστάν. Η οργή και ο φόβος ξεχειλίζουν σε αυτό το χωριό που έχει πληγεί από την επιδημία. Οι αρχές επισημαίνουν ότι προς το παρόν αγνοούν αν οφείλεται στη σοβαρή αμέλεια ενός παιδιάτρου ή ήταν σκόπιμη ενέργεια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, περισσότεροι από 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό HIV τις τελευταίες εβδομάδες.

«Έρχονται κατά δεκάδες», δήλωσε ένας γιατρός στο κέντρο ελέγχου στο Πακιστάν, όπου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Ροή Ειδήσεων