Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Φιλιππίνων και Καναδά, με αφορμή 69 πλοία γεμάτα σκουπίδια!

Κι όμως, οι Φιλιππίνες έκοψαν κάθε διπλωματική σχέση με τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, με αφορμή την προθεσμία που τους είχαν δώσει για να αποσύρουν 69 πλοία γεμάτα σκουπίδια από τα διεθνή ύδατα, κοντά στη χώρα.

Η προθεσμία αυτή έληξε και ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απείλησε ανοιχτά με πόλεμο τον Καναδά, καθώς έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση! Είπε μάλιστα πως θα επιστρέψει πίσω στην Βόρεια Αμερική τα πλοία έστω και με βία.
powered by Rubicon Project

Η προθεσμία που είχαν οι Καναδοί, έληξε στις χθες, 15 Μαΐου, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων, Τεόντορο Λόκσιν, να ανακοινώνει πως διακόπτει η χώρα κάθε διπλωματική σχέση με την χώρα της Βόρειας Αμερικής.

Ο Ντουτέρτε… φημίζεται για την σκληρή στάση του απέναντι σε όλους. Δεν έχει διστάσει μάλιστα να πει ανοιχτά πως θα σκοτώσει τον γιο του, αν μάθει πως εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών. Παράλληλα, ζητά ανοικτά να… σκοτώσουν όσους «προκαλούν» την χώρα του ή κάνουν κάτι παράνομο, με την πρώτη ευκαιρία.