• Αναζήτηση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το θαύμα -Κέρδισε τον Ναδάλ και πέρασε στον τελικό

Μυθικές στιγμές για το ελληνικό τένις, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποκαθηλώνει τον Ράφα Ναδάλ μέσα στο σπίτι του και να περνάει στον τελικό του τουρνούα της Μαδρίτης.

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε για πρώτη φορά απέναντι στον Ράφα Ναδάλ με 2-1 (6-4, 2-6, 6-3) και μάλιστα στο χώμα, όπου ο Ισπανός θεωρείται ανίκητος και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 20χρονος Ελληνας νικάει τον Ράφαελ Ναδάλ.

Η αντίδραση Τσιτσιπά μετά τη νίκη επί Ναδά, δείτε το βίντεο
Σαν άλλος ταυρομάχος στην αρένα του «Μανόλο Σαντάνα» ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ μετά από φοβερό αγώνα 2,5 ωρών όπου ο 20χρονος τενίστας άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του σημειώνοντας σίγουρα τη μεγαλύτερη νίκη του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με το «καλημέρα» στον σπουδαίο αντίπαλο του πως δεν θα είναι εύκολη λεία. Οι δύο αθλητές έκαναν δύο γρήγορα break, στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς του μέχρι το νέο γύρο από break και break back και και κάπως έτσι φτάσαμε στο 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα κράτησε το δικό του για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ έπιασε καταιγιστικό ρυθμό παίζοντας φουλ επιθετικά απέναντι στον Τσιτσιπά. Ανέβηκε περισσότερες φορές στο φιλέ, έκανε κρίσιμο break στο έκτο game του σετ το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε με 6-2.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε νέο break στον Ισπανό για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ναδάλ απάντησε με break στον Τσιτσιπά και μείωσε σε 5-3. Το επόμενο game ήταν συναρπαστικό! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε τέσσερα match point για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη!


Ο Στέφανος Τσιτσπάς σήμερα πέρασε στην ιστορία ως ο 14ος αθλητής που νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ σε χωμάτινη επιφάνεια και έκανε έναν τεράστιο άθλο που τον βάζει από «παιδική» ηλικία μέσα στο πάνθεον των κορυφαίων. Δείτε τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς λήγει το παιχνίδι επί του Ναδάλ:

Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς έκανε το θαύμα επί του Ναδάλ
Aυτή ήταν και η δεύτερη παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά σε ημιτελικό Masters διοργάνωσης και σημείωσε την 8η σερί του νίκη και την 28η μέσα στο 2019 που του εξασφαλίζει και είσοδο στο Τοπ-7 της παγκόσμιας κατάταξης που είναι και ρεκόρ καριέρας. Δείτε σε βίντεο παρακάτω τη στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το θαύμα επί του 32χρονου Ισπανού.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/o-stefanos-tsitsipas-kerdise-ton-nadal-paei-teliko

Ροή Ειδήσεων