• Αναζήτηση

Αύριο Δευτέρα του Πάσχα οι ιπποδρομίες στο Πλατύ Μεσσηνίας (video)

Στις 29 Απριλίου 2019, τη Δευτέρα του Πάσχα, μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπως ανέφεραν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 – σε συνέντευξη Τύπου – ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Νικόλαος Νίκας και ο ταμίας του Συλλόγου Φιλίππων Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Λίβας. Η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος και θα διεξαχθούν συνολικά 4 ιπποδρομίες, από τις οποίες οι 3 με καθαρόαιμους ίππους (περίπου 10, καθώς οι συμμετοχές θα οριστικοποιηθούν αύριο Μεγάλη Παρασκευή), ενώ μία θα περιλάβει τους μιγάδες και ντόπιους ίππους (4 τον αριθμό). Φέτος, μάλιστα, θα χρησιμοποιηθεί και μηχάνημα εκκίνησης, που αναβαθμίζει την αγωνιστική διαδικασία.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος βοηθεί οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν περίπου στις 13:00.
O Δήμος Καλαμάτας, η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου καλούν το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, που αποτελούν έθιμο εκατοντάδων ετών και των οποίων η φήμη είναι πανελλαδικώς γνωστή.

Ροή Ειδήσεων