• Αναζήτηση

Πυρ & μανία η Ντ. Νικολάκου για Π. Νίκα & εφημερίδα “Παραπολιτικά” (video)

H αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, συνέδεσε ευθέως τον απερχόμενο δήμαρχο Καλαμάτας με παρακράτος, απειλές και εκβιασμούς. Έδωσε απαντήσεις στα «Παραπολιτικά» για την «ΚΑΣΤΑΤ» και έθεσε ερωτήσεις για τις σκουπιδοσυμβάσεις των 7.000.000 ευρώ και τις απευθείας αναθέσεις, που φέρουν την υπογραφή του κ. Νίκα.

Σφοδρή επίθεση εναντίον του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, εξαπέλυσε η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Τρίπολη.

Αφορμή για τη συνέντευξη της κας Νικολακου στάθηκε πρόσφατο δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας (Παραπολιτικά), αλλά και η ρητορική του κ. Νίκα, ο οποίος επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της τεχνικής εταιρείας «ΚΑΣΤΑΤ», η οποία ανήκει στον αδελφό του νυν περιφερειάρχη.

Η αντιπειφερειάρχης σημείωσε ότι η περιφερειακή αρχή ήταν προετοιμασμένη για την επαναφορά στη δημοσιότητα του συγκεκριμένου θέματος σημειώνοντας ότι πρόκειται για «συνταγή» του 2014. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει καταδικαστεί για συκοφαντία για ίδιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της κατά το παρελθόν.

«Τα 4 ψέμματα Νίκα»

Αναφερόμενη στο ζήτημα της τεχνικής εταιρείας «ΚΑΣΤΑΤ» η κα Νικολάκου έκανε αναφορά σε 4 ψέματα του κ. Νίκα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ποσοστό επί των έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου, στα οποία συμμετέχει η εν λόγω τεχνική εταιρεία είτε ως εργολάβος, είτε ως υπεργολάβος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κας Νικλάκου η ΚΑΣΤΑΤ συμμετέχει στο 0,5% των έργων της περιφέρειας ως εργολάβος, και στο 1,7% των έργων ως υπεργολάβος και όχι στο 50%, όπως διακινεί η πλευρά Νίκα.

Η κα Νικολάκου προσέθεσε ότι δεν υπάρχει ούτε μια απευθείας ανάθεση της περιφέρειας στη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ σημείωσε ότι εσκεμμένα η «ΚΑΣΤΑΤ» έχει μείνει εκτός αναθέσεων της περιφέρειας που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις (κακοκαιρία κλπ).

Επίσης, η κα Νικολάκου τόνισε ότι η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς, οι οποίοι από το 2016 γίνονται ηλεκτρονικά, προκειμένου να διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο το αδιάβλητο, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την «ΚΑΣΤΑΤ», όπως και όλες τις τεχνικές εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς έργων, προκύπτουν κατόπιν εισηγήσεων επιτρόπων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Απαντήσεις για την Οικονομική Επιτροπή

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία επίσης αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η κα Νικολάκου τόνισε σε αυστηρό τόνο ότι το ποσοστό ακύρωσης αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας είναι πρόεδρος, είναι μηδενικό, υπογραμμίζοντας ότι μόνο το 2018 η Επιτροπή έλαβε 3.500 αποφάσεις. «Δεν θα ανεχθούμε καμία κουβέντα για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής. Ως εδώ και μη παρέκει» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου.

Επίθεση σε Νίκα

Η κα Νικολάκου στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ, Παναγιώτη Νίκα. Η αντιπεριφερειάρχης συνέδεσε ευθέως τον κ. Νίκα με το επίμαχο δημοσίευμα της Αθηναϊκής εφημερίδας, ενώ έκανε λόγο για παρακράτος, απειλές και εκβιασμούς από την «παρέα του κ. Νίκα». Η κα Νικολάκου κάλεσε τον κ. Νίκα να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι εποχές του παρακράτους και των εκβιασμών έχουν περάσει. «Ο κ. Νίκας αντιλαμβάνεται κάθε μέρα που περνά ότι η δύναμη του κ. Τατούλη μεγαλώνει και γι αυτό είναι σε πολιτικό πανικό», σημείωσε η κα Νικολάκου και συνέχισε: «Ο κ. Νίκας έχει επιστρατεύσει τον βρώμικο πόλεμο. Εμείς, όμως, δεν φοβόμαστε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κα Νικολάκου απέδωσε τον πολιτικό εκβιασμό που δέχθηκε ο Π. Τατούλης με την υποψηφιότητα της κόρης του, Εύης, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία στον κ. Νίκα. Παράλληλα η κα Νικολάκου κατονόμασε τον βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ, Κ. Βλάση, ως «πρωτοπαλίκαρο του κ. Νίκα».

Ερωτήματα για τα πεπραγμένα στο δήμο Καλαμάτας

Η κα Νικολάκου στη συνέχεια έθεσε επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα, που αφορούν το δήμο Καλαμάτας, καλώντας τον κ. Νίκα να δώσει δημόσια απαντήσεις.

Η κα Νικολάκου ζήτησε από τον κ. Νίκα να απαντήσει για τα 7.000.000 ευρώ των απευθείας αναθέσεων σε σκουπιδοεργολάβο, ο οποίος κατηγορήθηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τις απευθείας αναθέσεις που ο ίδιος έχει υπογράψει στο δήμο Καλαμάτας, για το «αμαρτωλό» έργο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, για τη χωματερή της Μαραθόλακκας, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την περίοδο που ήταν αντινομάρχης, όπως η κατασκήνωση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

«Αν συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις μπορούμε να απαντήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου, καλώντας τον κ. Νίκα να απαντήσει επί των μεγάλων ζητημάτων της Πελοποννήσου, επί των προβλημάτων των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων