• Αναζήτηση

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο από τον συνδυασμό “Καλαμάτα Ξεκινάμε”

Επίσκεψη στο Λιμάνι της Καλαμάτας πραγματοποίησε ο συνδυασμός μας «Καλαμάτα Ξεκινάμε» μαζί με την υποψήφια Δήμαρχο κα. Μαρία Οικονομάκου. Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Καλαμάτας με τον Λιμενάρχη αντιπλοίαρχο κ. Αντώνη Δουμάνη και το προσωπικό του Λιμενικού, στο Τελωνείο Καλαμάτας με τον Διευθυντή κ. Γιάννη Κάβουρα καθώς και στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας με το πρόεδρο κ. Σαράντο Μαρινάκη.

Θέματα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία του Λιμανιού, την αξιοποίηση των αποθηκών όπου επιβάλλεται να υπάρξει και χωροθέτηση για υποδοχή και έλεγχο των επισκεπτών, τις υποδομές για χώρους φιλοξενίας προσφύγων, την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης, τον εκσυγχρονισμό και την εκμετάλλευση του κτιρίου των πρώην αποθηκών του Τελωνείου, αλλά και ζητήματα που ανακύπτουν με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη παραλιακή ζώνη, αναδείχθηκαν από τις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Επισημαίνοντας δε, τη κυρίαρχη θέση που έχει στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας και αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των θεμάτων που ανακύπτουν λόγω και των προδιαγραφών που απαιτούνται ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια για τους πολίτες το λιμενικό και το τελωνείο, η κα Οικονομάκου δεσμεύτηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών του master plan του λιμένα που θα προσδώσει αναπτυξιακό χαρακτήρα σε αυτό, την άμεση αξιοποίηση των αποθηκών του λιμανιού και για χρήσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, τη συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία για την ανάδειξη του λιμανιού μας ως Homeport κρουαζιερόπλοιων και τη για τη δημιουργία υδατοδρομίου, αλλά και την ανάγκη διαβούλευσης των αρμόδιων υπηρεσιών με τους φορείς των επιχειρηματιών για την ομαλή και τουριστικά αναπτυξιακή χρήση της παραλιακής ζώνης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Ροή Ειδήσεων