• Αναζήτηση

Επίσκεψη της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών στην Βέργα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε με στελέχη της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών την Δ. Κ. Βέργας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τους κατοίκους για την υφιστάμενη κατάσταση των προβλημάτων και την προοπτική ανάπτυξης από τη νέα δημοτική αρχή. Ειδικότερα συζητήθηκαν τα ζητήματα των προβλημάτων και καθυστερήσεων από το ΓΠΣ και το νέο πολεοδομικό σχέδιο. Στην τοποθέτηση του ανέφερε.

Η Βέργα ένας ιστορικός τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συνεισφέρει οικονομικά στο ταμείο του δήμου. Έφθασε ο χρόνος, οι εισφορές των κατοίκων να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Μέλημα μας η καθιέρωση της Βέργας ως τουριστικής περιοχής του δήμου, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης με αρχιτεκτονική μελέτη της υπηρεσίας και χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 καθώς και η ανάδειξη των παλιών μονοπατιών, κτισμάτων και ελαιοπιεστηρίων.  Η συνολική διευθέτηση των υδάτων και υδατορεμάτων καθώς και η ασφαλής πρόσβαση από και προς τον οικισμό με υπόγειες διαβάσεις και πεζοδρόμια επί της κύριας δημοτικής οδού.

Η αναμόρφωση του αλσύλλιου, του χώρου αθλοπαιδιών και του ποδοσφαιρικού γηπέδου σε συνδυασμό με την παραχώρηση χρήσης αποκλειστικά στην κοινότητα, με  ταυτόχρονη απομάκρυνση των ηλεκτροφόρων γραμμών υψηλής  τάσης.   

Ροή Ειδήσεων