• Αναζήτηση

Σκάνδαλο στη Νότια Κορέα: Live μετάδοση από κρυφές κάμερες σε δωμάτια ξενοδοχείων

Στη σύλληψη δύο ανδρών που είχαν τοποθετήσει κρυφές κάμερες σε δωμάτια ξενοδοχείων και αναμετέδιδαν ζωντανά στο Διαδίκτυο τις ιδιωτικές στιγμές των επισκεπτών προχώρησε η αστυνομία στη Νότια Κορέα.

Οι δύο ύποπτοι είχαν εγκαταστήσει τις κάμερες σε 42 δωμάτια τριάντα ξενοδοχείων σε δέκα πόλεις της χώρας από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τις αρχές του μήνα. Το νέο σκάνδαλο ηδονοβλεψίας έρχεται στο φως μία εβδομάδα μετά την ομολογία ενός διάσημου τραγουδιστή και τηλεπερσόνας της Νότιας Κορέας, του Γιουνγκ Γιον Γιανγκ ότι βιντεοσκοπούσε κρυφά τις ερωτικές συνευρέσεις του με γυναίκες και αναρτούσε το υλικό στο Ίντερνετ εν αγνοία τους.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει μικροκάμερες με φακούς ενός χιλιοστού σε πρίζες, βάσεις για πιστολάκια μαλλιών και ψηφιακούς δέκτες τηλεοράσεων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και αναμετέδιδαν live τις εικόνες μέσω σέρβερ σε χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι ύποπτοι έβγαλαν κάπου 6.200 δολάρια από τους 97 πελάτες που πλήρωναν μηνιαία συνδρομή για να έχουν πρόσβαση στο υλικό.

Το φαινόμενο των ροζ βίντεο που στοχεύουν γυναίκες σε δημόσιους χώρους, όπως τουαλέτες και αποδυτήρια καταστημάτων, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στη Νότια Κορέα, όπου το περασμένο καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Σεούλ απαιτώντας αυστηρότερες τιμωρίες για τους δράστες.

6.470 τέτοιες υποθέσεις καταγράφηκαν προ διετίας σε σύγκριση με 1.353 το 2012. Αλλά σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλονται μόνον κάποια μικρά, σχετικά, πρόστιμα στους δράστες.

Πηγή: Σκάνδαλο στη Νότια Κορέα: Live μετάδοση από κρυφές κάμερες σε δωμάτια ξενοδοχείων | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων