• Αναζήτηση

Guardian: Οι «27» απορρίπτουν παράταση του Brexit μέχρι τον Ιούνιο -«Το αργότερο μέχρι τις 22 Μαΐου»

Έτοιμοι να απορρίψουν το αίτημα της Τερέζα Μέι για παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δίνοντας προθεσμία το αργότερο μέχρι τις 22 Μαϊου, μεταδίδει ο Guardian.

Πρεσβευτές των 27 σε χθεσινοβραδινή τους συνάντηση συμφώνησαν ότι οι κίνδυνοι μιας παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση πέραν της 23ης Μαϊου -ημερομηνίας των ευρωεκλογών- είναι μεγάλοι, λέει η βρετανική εφημερίδα. Σύμφωνα με πηγές της οι εκπρόσωποι κάποιων κρατών μελών τάχθηκαν υπέρ μεγαλύτερης παράτασης και κάποιοι υπέρ μικρότερης, αλλά συμφώνησαν ότι το ανώτατο όριο θα είναι η 22α Μαϊου υπό τον όρο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα.

«Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πολύ σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», είπε ανώτερος διπλωμάτης. «Ναι σε μια σύντομη παράταση υπό τον όρο ότι η πρωθυπουργός θα περάσει τη συμφωνία της από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Αλλά πέραν της 22ας Μαϊου τα πράγματα περιπλέκονται πολύ. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν εκλεγεί Βρετανοί ευρωβουλευτές».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ευρωκοινοβουλίου και της Βρετανίας για το Brexit, Γκι Φέρχοφστατ, επεσήμανε ότι «θα υπάρξει πρόβλημα με τον Ιούνιο. Επ’ ουδενί συμφέρει την ΕΕ να υπάρξει παράταση πέρα της ημερομηνίας των ευρωεκλογών».

Πηγή: Guardian: Οι «27» απορρίπτουν παράταση του Brexit μέχρι τον Ιούνιο -«Το αργότερο μέχρι τις 22 Μαΐου» | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων