Την πεποίθηση ότι η απόφαση για την απάντηση στο αίτημα της Τερέζα Μέι για αναβολή του Brexit δεν θα ληφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής αυτής της εβδομάδας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει μεγάλες χειρονομίες προς τη Μεγάλη Βρετανία και τώρα το Λονδίνο πρέπει από την πλευρά του να προσφέρει σαφήνεια», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ νωρίτερα σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία για το Brexit, και πρόσθεσε ότι το πιθανότερο είναι οι διαβουλεύσεις για ενδεχόμενη αναβολή να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν θα γίνει ούτε μετα-διαπραγμάτευση ούτε επαναδιαπραγμάτευση ούτε θα δοθούν επιπλέον εγγυήσεις ή παραχωρήσεις. Η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης και αναφερόμενος στην συμπεριφορά του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε το αίτημά του για αποκλεισμό του κόμματός του, του Fidesz, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), καθώς «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες».

Ο κ. Γιούνκερ είχε ήδη πριν από δύο χρόνια προτείνει την αποπομπή του κόμματος του κ. Όρμπαν από το ΕΛΚ και σε αυτές τις ευρωεκλογές βρίσκεται στο στόχαστρο της προεκλογικής καμπάνιας του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, κυρίως λόγω της πολιτικής για το προσφυγικό

Πηγή: Γιούνκερ: Δεν θα αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα η αναβολή του Brexit | iefimerida.gr