• Αναζήτηση

Μ. Οικονομάκου: Αδιαπραγμάτευτα δίπλα στους γονείς, στους θεραπευτές και στα παιδιά που πλήττονται από την τεράστια αδικία του ΕΟΠΥΥ

Στον.. αέρα βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι γονείς παιδιών και εφήβων που χρειάζονται ειδικές θεραπείες, καθώς ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν μέσω του Οργανισμού.

Καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά αρκετές οικογένειες του Δήμου μας, η επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» κα Μαρία Οικονομάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους γονέων αλλά και θεραπευτών, με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση της για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στη μείωση των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ αλλά και στην αύξηση της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας καθώς, θα πρέπει να προσκομίσουν νέα γνωμάτευση για το υπάρχον πρόβλημα υγείας η οποία και θα ανανεώνεται κάθε 4 μήνες, γεγονός που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ζωή των παιδιών, και ιδίως αυτών με μη αναστρέψιμη κατάσταση υγείας.

Η κα Οικονομάκου σε δηλώσεις της ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Είμαστε αδιαπραγμάτευτα δίπλα στους γονείς, στους θεραπευτές και κυρίως στα παιδιά που πλήττονται από την τεράστια αυτή αδικία. Για μια ακόμα φορά, ενώνω τη φωνή μου με τις δικές σας, καθώς ο αγώνας σας και τα δίκαια αιτήματά σας θα διασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά μια αξιοπρεπή και ισότιμη διαβιώση.

Η Κοινωνική Πολιτική επιβάλλεται να αποτελεί την βασική προτεραιότητα κάθε Κράτους αλλά και Δήμου, καθώς ο Δήμος ουσιαστικά αποτελεί τον πρώτο δέκτη των κοινωνικών προβλημάτων. 

Γνωρίζετε ότι καθ όλη τη διάρκεια της εμπλοκής μου με τα κοινά του Δήμου Καλαμάτας, ήμουν πάντα αρωγός σε συνεργασίες με φορείς της κεντρικής εξουσίας, στοχεύοντας στην υλοποίηση μιας αποτελεσματικότερης κοινωνικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τμήμα των προβλημάτων της καθημερινότητας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

Καθώς έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, όλη η ομάδα του «Καλαμάτα Ξεκινάμε» δεσμεύεται πως από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών και μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, θα ανταποκριθεί καίρια σε ανάλογες ανισότητες που πλήττουν τους συμπολίτες μας. 

Αυτό έκανα άλλωστε προσωπικά στο παρελθόν, αυτό κάνω και τώρα, αυτό θα κάνω και ως η επόμενη Δήμαρχος Καλαμάτας. » 

Ροή Ειδήσεων