• Αναζήτηση

Ιταλός πολιτικός, φαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος, στο νοσοκομείο με ανεμοβλογιά – Κράξιμο στο Twitter

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό με τους γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους να βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δημόσια κατακραυγή την ώρα που αυξάνουν τα κρούσματα ιλαράς και ανεμοβλογιάς σε όλο τον κόσμο.

Και τώρα γίνεται γνωστό πως ένας Ιταλός πολιτικός και ηγέτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με ανεμοβλογιά.

Ο 38χρονος Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, δήμαρχος της περιοχής Φριούλι- Βενέτσια Τζιούλια και μέλος του δεξιού κόμματος της Βόρειας Λίγκας, αποκάλυψε στο Twitter πως είναι άρρωστος.

Προηγουμένως είχε διαφωνήσει με το διάταγμα Λορενζίν, που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των παιδιών, προκειμένου να μπορούν να φοιτούν στο σχολείο, το 2017.

Εκείνη την περίοδο, είχε πει ότι είχε εμβολιάσει ο ίδιος τα παιδιά του, αλλά πίστευε πως δεν θα έπρεπε να υποχρεώνει κανείς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Είχε επίσης, ισχυριστεί πως τα 10 υποχρεωτικά εμβόλια, που περιλαμβάνουν αυτά για την πολιομυελίτιδα και την ιλαρά, δεν ήταν η καλύτερη μέθοδος για να πεισθούν τα μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Ο διάσημος μικροβιολόγος Ρομπέρτο Μπουριόνι μοιράστηκε την είδηση για την ανεμοβλογιά του Φεντρίγκα στο Twitter, λέγοντας πως έτσι θα έρθει ξανά στην επικαιρότητα το θέμα του εμβολιασμού των ενηλίκων.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πάντως χλεύασαν τον Φεντρίγκα για την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους ενήλικους.

Ο ίδιος αποφάσισε να απαντήσει λέγοντας: «Πάντα έλεγα ότι είμαι υπέρ των εμβολίων και για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να σχηματίσουμε μια συμμαχία με τους γονείς και όχι να τους επιβάλουμε τον εμβολιασμό. Οι επικριτές μάλιστα είπαν ότι κόλλησα ανεμοβλογιά από τα παιδιά μου, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά μου έχουν εμβολιαστεί».

Πηγή: Ιταλός πολιτικός, φαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος, στο νοσοκομείο με ανεμοβλογιά – Κράξιμο στο Twitter | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων